Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین: محمدرضا رابط، متولد ۱۳۶۷ در شهرستان زنجان است. این استاد جوان رشته چاقوسازی هشت سال است که در زنجان چاقو می‌سازد.  

رابط، درباره شروع چاقوسازی خود گفت: من این هنر را از استادان مولوی، سلیمانی و راد یاد گرفتم هر چند که پدرم استاد بزرگی در زمینه چاقوسازی است، اما من این هنر را از او یاد نگرفتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چاقوی پدرم استاد رابط، گران‌ترین چاقو در زنجان است که قدمت آن برای همه شناخته‌شده است.  

وی با بیان اینکه ظرافت چاقوهای زنجان، در کارهای هنرمندان این شهر نمایانگر علاقه و ذوق هنری استادکاران بی‌نظیر است،  ادامه داد: این ظرافت در مونتاژ قطعات مختلف، به‌خوبی آشکار است، به‌طوری‌که محور تیغه و لولای چاقو چنان باظرافت جاسازی‌شده که تشخیص قطعات مذکور مشکل است. تناسب قسمت‌های مختلف چاقو (تیغه- دسته- غلاف) غیرقابل‌انکار است و این پدیده ویژه، نشان‌دهنده مهارت دست و بینش هنری استادکاران است.  

این استادکار افزود: هم‌اکنون زنجان قطب چاقوسازی کشور است و انواع چاقو و ملحقات آن در این شهر توسط صنعتگران هنرمند ساخته می‌شود. تیغه‌ چاقوها عمدتاً از فولاد و دسته چاقو بنا به کاربردی و تزئینی بودن آن از شاخ گوزن و گاومیش، استخوان حیوانات، صدف طبیعی، فیبر و مواد مصنوعی دیگر است.

رابط با اشاره به اینکه صنعت چاقوسازی در زنجان همواره در دست مردان بوده و مشارکت زنان در این امر کم‌رنگ و نامحسوس است، اظهار کرد: امروز فرزندان خانواده‌ها دیگر تمایلی برای ورود به صنف صنعت چاقوسازی ندارند و دلیل آن را نیز در سختی این کار و نبود آموزش و اطلاع‌رسانی و تبلیغات صحیح و مناسب برای این گروه از صنایع‌دستی زنجان است و اینکه همه می‌خواهند فرزندانشان دکتر و مهندس شوند.  

وی بیان کرد: مشتری‌هایم بیشتر خانم‌ها و آقایان جوان هستند که برای تزئین، هدیه و استفاده از آن در آشپزخانه خرید می‌کنند.  

رابط درباره وضعیت آموزش چاقوسازس گفت: جوانان و علاقه‌مندان با آموزش در این رشته از صنایع‌دستی زنجان ضرر نخواهند کرد، در این زمینه آموزش ببینند و دیگران را نیز ترغیب به این آموزش کنند.

وی در پایان افزود: من کلکسیون چاقو دارم و سال‌ها تلاش کرده‌ام تا امروز ۵۰ چاقوی منحصربه‌فرد از استادان به نام زنجان مانند استاد نظم‌پرور، استاد رنگرز، استاد رابط، استاد فرجیان، استاد زنجانی، استاد توسلیان و… را جمع‌آوری کرده‌ام.

کد خبر 644482 برچسب‌ها هنر صنایع دستی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: هنر صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۱۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی

فرهاد قائمیان مدیر بیست و یکمین جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) درباره اینکه در بخشی از فراخوان جشنواره بین‌المللی فیلم رضوان تنها متولدین دهه هفتاد به بعد امکان ارسال آثار خود را به جشنواره دارند با خط فکری همراه بوده است یا خیر گفت: واقعیت این است که این بخش یکی از اهداف ماست وگرنه ما آن نسل قبلی یا مقطع سنی قبل هفتاد را نادیده نگرفته‌ایم و سعی کرده‌ایم که این مقطع سنی را پرورش دهیم و با فرهنگ رضوی بیشتر آشنا کنیم تا به همین دلیل در فیلم‌های کوتاهشان بتوانند آموزش هم ببینند.

وی ادامه داد: قبل از هر چیزی تاکید می‌کنم آموزش، آموزش و آموزش. برای همین کارگاه‌هایی را که مد نظرمان است، گفته شده و در فراخوان هم اعلام شده است. از این طریق ما باید بتوانیم روال و مسیری را فراهم کنیم که با آن اشاعه فرهنگی در میان نسل جوان که شاید یکم احتمالا دور شده اند انجام شود و همچنین بتوانیم برای فیلم‌هایی که ساخته می‌شوند با فیلم‌های کوتاه، نیمه بلند این عزیزان را به سوی فیلم‌های سینمایی بلند پرتاب شوند.

قائمیان مدیربیست و یکمین جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) درباره  وضعیت کارگاه‌های برنامه ریزی شده جشنواره فیلم دینی رضوان در استان‌های کشور گفت: در تمامی استان‌ها این اتفاق خواهد افتاد شاید ما بتوانیم کارگاه هایی را که در استان ‌های مختلف انجام شده است با افرادشان گزینش کنیم تا این عزیزان هم برای زیارت آقا امام رضا(ع) تشریف بیاورند و هم در یک کارگاه مقدماتی کارها را انجام دهیم و در نهایت این عزیزان بتوانند برای جشنواره حاضر شوند.

وی درباره وضعیت اکران فیلم‌های نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان پاسخ داد: با سازمان سینمایی، حوزه هنری و سینماهایی که در حیطه این بخش‌ها هستند صحبت شده است تا ما بتوانیم قبل از اکران فیلم‌های سینمایی این آثار را به صورت کلیپ کوتاه اکران کنیم. به نوعی این اتفاق در تلویزیون اتفاق افتاده است تا بتوانیم به عبارتی فرهنگ سازی کنیم که ما فیلم کوتاه و کار نسل جوان هم تماشا کنیم. تاثیر گذاری فیلم‌های کوتاه خیلی بیشتر خواهد بود، صرف موضوع اینکه ما یک فیلم بلند ببینیم نیست بلکه می‌خواهیم ببینیم جوانان‌هایی که در خانه های خودشان هستند چه تفکری دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • رونمایی استاندار گیلان از نقاشی اسلم دیلمی اثر استاد محمد زحمتکش
  • باید عدالت آموزشی در استان زنجان برقرار شود
  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند
  • تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی
  • حرکت تانک‌وار شهرداری زاکانی علیه پارک‌های قدیمی تهران؛ باز کردن باب «درخت‌کشی» به چه قیمتی؟
  • باز کردن باب «درخت‌کشی» به چه قیمتی | حرکت تانک‌وار شهرداری زاکانی علیه پارک‌های قدیمی تهران!
  • مهلت ثبت نام نخستین المپیاد آموزش هنر یزد تمدید شد
  • برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر
  • نمدمالی، هنری با روایت تاریخ
  • پیکر آخرین خنیاگر خراسان در خاک آرام گرفت