Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ هنر اصیل زنجان در این روز‌ها دوران سختی را سپری می‌کند و مشکلات فراوانی همچون قیمت بالای مواد اولیه، گلوی هنرمندان این صنعت را می‌فشارد و این صنعت را در رکود فرو برده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، چاقوی زنجان به عنوان یکی از اصیل‌ترین صنایع دستی این استان مطرح است و شهرت و آوازه این صنعت حتی در خارج از مرزها نیز پیچیده است، هنری که قدمت چندین هزار ساله داشته و همواره هنرمندان خوش ذوق را به اشتغال در این بخش جذب کرده است و‌ آنان توانسته‌اند با سلیقه خود فلزی که هیچ کاربردی ندارد را به عنوان یکی از پرکاربردترین وسیله‌هاا تبدیل ‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا در استان زنجان قریب به یک هزار و 500 نفر در شغل چاقوسازی مشغول به کار هستند، هرچند که تعداد کارگاه‌‌های صنعتی چاقو‌سازی در استان انگشت ‌شمار است و در گوشه گوشه شهر زنجان کارگاه‌های کوچک چاقوسازی به چشم می‌خورد که همچون میراثی ماندگار نسل به نسل منتقل شده و در دوران سخت کنونی نیز تا حدودی مستدام به کار خود ادامه می‌دهد.

اما در این روزهای سخت عدم صادرات، قیمت بالای مواد اولیه، قیمت افسارگسیخته ارز از یک سو و ویروس کرونا از سوی دیگر عرصه را برای هنرمندان این صنعت تنگ کرده است و بسیاری‌ از هنرمندان نیز بنا به تحمیل شدن مشکلات عدیده‌ اقدام به تعطیلی کارگاه‌های کوچک خود کرد‌ه‌اند و در نهایت رزق و روزی کارگران و فعالان در این صنعت قطع شده است.

وام ودیعه مسکن ترمز گرانی اجاره‌بها را کشیدوزیر راه و شهرسازی: پروژه 2 خطه کردن راه‌آهن زنجان-قزوین تا پایان سال افتتاح می‌شودوزیر راه در گیلان: 518 کیلومتر آزادراه جدید تا سال 1400 در کشور افتتاح می‌شودسونامی گرانی در اردبیل/ بازگردانی ارز صادرات کاهش قیمت‌ها را به دنبال دارد


از سویی دیگر در طول سال‌های اخیر واردات انواع کالا به کشور به حدی بالا رفته که حتی چاقو‌های بی‌کیفیت چینی نیز به عنوان یک کالا خود را در میان آن جا داده است و متاسفانه با نام و نشان زنجان در جای جای کشورمان پخش شده و در نهایت موجب بی‌رمقی هنرمندان و صنعت چاقوی این استان شد. با اینکه رونق این هنر می‌تواند علاوه بر حفظ این میراث چندین هزار ساله موجب احیای آن در نقطه نقطه استان شود و قشر عظیمی از جوانان بیکار را به این رشته و صنعت مشغول نماید اما همواره مشکلات بر آن تاخته است و قبل از به اوج رسیدن این صنعت آن را به رکود فرستاده است.

اما سوال این است چرا فعالان صنعت چاقوسازی استان زنجان آن طور که شایسته است مورد حمایت هیچ ارگانی نیستند؟ چرا با وجود این هنر اصیل در زنجان و وجود هنرمندان بی‌شمار در این رشته، چاقو‌های بی‌کیفیت چینی با نام برند زنجان عرضه می‌شوند، اقدامی کارگشا توسط مسئولان جهت منع ورود آن به کشور انجام نمی‌گیرد؟ آیا مسئولان امر استان برای حمایت از رشته‌های صنایع دستی همچون چاقو سازی برای آینده‌ای دور افقی ترسیم کرده‌اند؟ چرا هنر دست چندین هزار ساله زنجانی‌ها صادر نمی‌شود تا علاوه بر حفظ آن در آینده، موجب ارز‌‌ آوری به کشور نیز گردد؟

حسین صادقی، هنرمند و کارآفرین چاقوساز زنجانی در گفت‌و‌گو با تسنیم با اشاره به اینکه چاقوی زنجان به عنوان هنر اصیل در این استان مطرح هست اظهار داشت: در طول سال‌های اخیر ناملایمی‌های بسیاری بر هنر چاقو‌سازی استان تحمیل شده است. ظرفیت صنایع دستی خصوصا چاقو‌سازی در زنجان مغفول مانده است و حمایت خاصی از این صنعت انجام نمی‌گیرد، اکثر فعالان این رشته حتی از داشتن بیمه نیز محروم مانده‌اند.

وی با بیان این‌که مشکلات عدیده‌ای از جمله عدم صادرات چاقو زنجان، واردات چاقوی بی‌کیفیت چینی، نوسانات قیمت ارز و تاثیرگذاری بر قیمت مواد اولیه همواره پیش روی چاقوسازان زنجانی قرار دارد گفت: ورق استیل مورد نیاز از هند و دسته چاقو نیز از چین و اکراین وارد کشور می‌شود و با تغییر در نرخ ارز دگرگونی‌های قیمتی فراوانی به موارد مذکور نیز تحمیل می‌گردد.

حسینی با اشاره به این که بیش‌تر هنرمندان چاقوساز در زنجان دارای کارگاه‌های کوچک هستند و به صورت جزئی و بر حسب نیاز مواد اولیه را تامین می‌کنند عنوان کرد: تامین مواد مورد نیاز به صورت عمده هزینه کم‌تری را بر فعالان این صنعت تحمیل می‌کند اما در صورت خرید جزئی قیمت ‌مواد بسیار گران به دست تولید کننده می‌رسد.

وی تصریح کرد: در طول ماه اخیر که قیمت دلار افسار گسیخته بالا رفته است حتی بسیاری از شرکت‌های وارد کننده مواد اولیه از عرضه مواد به تولید کنند‌گان امتناع و آن را احتکار کرده‌اند.

تعدیل نیرو

این هنرمند چاقو‌ساز زنجانی با اشاره به این که شیوع ویروس کرونا بر مشکلات و درد رنج این قشر از تولید کنندگان افزوده است عنوان کرد: عدم سفارش و خرید چاقو در طول چند ماه اخیر باعث شده تا کارگاه‌های چاقو‌سازی تعدیل نیرو کرده و نان کارگران این صنعت آجر شده است.

وی با انتقاد از این که مسئولان استان زنجان در حمایت از این هنر اصیل و صادرات آن ضعیف عمل می‌کنند گفت: صادرات چاقوی زنجان ممنوع شده است و تنها به صورت جزئی و چمدانی به کشور عراق انجام می‌گیرد در صورتی که اگر حمایت‌های همه جانبه از این صنعت و فعالان آن صورت می‌گرفت می‌توانست امید و افق روشنی برای استان ترسیم کرد.

  همانطور که از گفته کارآفرین چاقوساز زنجانی نیز کاملاً مشخص است، حمایت چندانی از این هنر اصیل در استان انجام نمی‌گیرد و تیزی مشکلات گلوی چاقوسازان را به سختی می‌فشارد در حالی که دستگاه‌های متولی توجهی چندانی به مشکلات و مسائل آنان ندارند.

با تمام این‌ها امید است مسئولان استانی برای حفظ این هنر اصیل و ارزشمند و انتقال آن به آینده هم که شده اندکی از مشکلات پیش روی فعالان این صنعت را هموار کنند تا این هنر همانند بسیاری از صنایع در استان به کما نرود و همانطور که این استان با نام چاقو شناخته شده، همچنان در تاریخ این استان نام این صنعت حک شود و برای همیشه ماندگار باشد.

انتهای پیام/ش

R7707/P/S6,59/CT7 قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان پربیننده‌ترین اخبار استانها ۱ لیگ برتر فوتبال| پوکر قهرمانی پرسپولیس روی سکوی نفتی/ طلسم و رکوردها با هم شکستند + جدول ۲ معاون وزیر بهداشت: مشهد در وضعیت بحران ابتلا به کرونا قرار دارد / مردم ‌به هیچ عنوان به این شهر سفر نکنند‌ ۳ گزارش ویدئویی| روایت تسنیم از ماجرای زمین‌خواری ۳۰ ساله در گلستان / ‌نجات جنگل ۴۰ میلیون ساله ناهارخوران با دستور "رئیسی" ۴ گل‌محمدی: هر چقدر از بازیکنانم تعریف کنم کم است، آنها از جان مایه گذاشتند/ در شهر اولین‌ها رکوردشکنی کردیم ۵ متقاضیان دریافت وام ودیعه مسکن در استان‌ها چکار کنند؟ ۶ راه‌های تشخیص گرمازدگی از کرونا چیست؟ ۷ تارتار: در جنگی نابرابر به پرسپولیس باختیم/ شرمنده هواداران شدیم ۸ اختصاصی| طرح مجلس برای افزایش اختیارات قانونی دستگاه‌ها برای مقابله با کرونا مهمترین اخبار استانها خبر خوش حریرچی برای پرستارانی که در اوج کرونا به‌کارگیری شدند/ به مرور همه را استخدام می‌کنیم+ فیلم اختصاصی| طرح مجلس برای افزایش اختیارات قانونی دستگاه‌ها برای مقابله با کرونا اختصاصی| پاسخ کارگران هپکو به دروغ‌پردازی رسانه‌های معاند/ اعتراضات صنفی است+ فیلم گزارش|‌تیغ تیز مشکلات بر گلوی چاقوسازان / چرا صنعت چاقوسازی ‌مورد حمایت هیچ ارگانی نیست؟ مهمترین اخبار تسنیم سخنگوی وزارت خارجه: هیچ حرکتی علیه ملت ایران بی‌پاسخ نخواهد ماند عراق | اصابت چهار راکت به اردوگاه محل استقرار تروریست‌های آمریکایی در جنوب بغداد حمله هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه نیکزاد: تعرض به هواپیمای ماهان اوج رذالت آمریکایی‌ها بود حزب‌الله خواستار اقدام فوری جامعه بین‌الملل علیه تجاوزگری آمریکا شد درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هنر اصیل مواد اولیه چاقو سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۳۵۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، 

به دنبال توافق‌ سه جانبه با موضوع «توسعه زیست‌بوم نوآوری و بومی‌سازی زیرساخت‌های راهبردی و گلوگاهی حوزه ارتباطات و هوشمندسازی صنایع»، بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران در سال ۱۴۰۲، ایرانسل‌لبز به عنوان بازوی تحقیق و توسعه ایرانسل، با هدف تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و بهره‌مندی از ظرفیت استادان دانشگاه‌های برتر، از طرح‌های پژوهشی و متناسب با نیازمندی‌های اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، حمایت می‌کند.

استادان و دانشگاه‌ها می‌توانند برای مشارکت در این فراخوان، طرح‌های پژوهشی خود در زمینه‌های مرتبط با سطوح هوشمند قابل پیکربندی مجدد (Reconfigurable Intelligence Surface (RIS))، اینترنت اشیا ماهواره محور (Satellite based IOT)، شکل‌دهی پرتو با استفاده از مواد پلاسما، سیستم‌های Cell-free massive MIMO، مکان‌یابی بی‌سیم (Wireless Location Tracking)، مخابرات V2X، شبکه مبتنی بر ORAN (NFV, SDN,…) و … را تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، از طریق ایمیل به آدرس ilabs@mtnirancell.ir ارسال کنند.

پس از پایان مهلت ثبت‌نام و اعلام آمادگی از سوی استادان و دانشگاه‌ها، مراحل اولیه ارزیابی توسط ایرانسل انجام شده و طرح‌های منتخب، به جلسه‌ای با حضور تیم فنی و واحد تحقیق و توسعه ایرانسل دعوت می‌شوند. در مرحله پایانی نیز قرارداد تولیدی یا توافقنامه تحقیقاتی، در قالب طرح‌های حمایتی و اعطای تسهیلات با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و ایرانسل، منعقد می‌شود.

توسعه اشتغال دانش‌بنیان و استفاده از ظرفیت نخبگان در توسعه صنعت فناوری‌اطلاعات و ارتباطات، تسهیل و حمایت از ایجاد و توسعه زیست‌بوم نوآوری و افزایش عمق بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی در این صنعت و نیز تجاری‌سازی، ایجاد یا توسعه بازار برای شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه، از جمله اهداف ایرانسل در حمایت از زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور است که با اعلام فراخوان‌های همکاری و امضای توافق‌نامه‌ها با سازمان‌ها، نهادها، دانشگاه‌ها و بنیادهای علمی، آن‌ را پیگیری می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  •  ۷۰۰ خانواده دارای فرزندان چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • قتل خونین مرد گمشده توسط ۲ دوست چاقوکش در اتوبان همت
  • جنایت در خیابان بی‌سیم/ پسر جوان با ضربه چاقو قربانی شد
  • داوطلبان مورد حمایت جبهه ایستادگی ایران اسلامی در زنجان و خدابنده
  • سرانه ماهانه دریافتی ایتام و فرزندان محسنین به ۲۰ میلیون ریال رسید
  • دریافتی ماهانه ایتام زنجانی به ۲۰ میلیون ریال رسید
  • دریافتی ایتام زنجانی به ۲ میلیون تومان رسید
  • ۸ دستاورد علمی برپایی رویداد صدرا در دانشگاه آزاد بوئین‌زهرا