Web Analytics Made Easy - Statcounter

گرانی مواد اولیه و نوسانات ارز صنعت چاقوی زنجان را دچار بحران کرده و صدای صنعت‌گران را در آورده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا; صنعت چاقوسازی از رشته های ماندگار و تاریخی استان زنجان محسوب می‌شود که نیازمند توجه جدی و حمایت بیشتر از سوی متولیان امر است سامانه صنعت چاقو سازی در ایران را در زمان هایی باید جستجو کرد که داشتن سلاح سرد از ضروریات زندگی هر فرد به شمار می رفت قدیمی ترین آثار به دست آمده از این مکان که از جنس سنگ اعلام شده و از آن جمله می‌توان چاقوهایی با دسته هایی از استخوان و تیغه ای از جنس چخماق که متعلق به ۴۲۰۰ ق.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

م را نام برد.

بررسی‌های به عمل آمده و با توجه به شواهد و مدارک به طور قطع اعلام تاریخ دقیق و مشخص زمان شروع این صنعت در استان زنجان مقدور نمی باشد.

اما قدیمی‌ترین چاقو به دست آمده از مجموعه مرد نمکی در معدن نمک چهرآباد روستای حمزه لو متعلق به هیجده قرن پیش از میلاد است.

این چاقو دارای دسته ای از شاخ بز و طول آن ۱۱ سانتیمتر که با استفاده از دو میخ پرچ به تیغه ای متصل گردیده و طول تیغه ۸ و نیم سانتی متر اندازه گیری شده که تیغه آن مقداری زنگ زده است.

قلاف این چاقو از جنس چرم بوده و با بندی از جنس چرم با لباس وی متصل بوده طول غلاف ۱۵ و نیم سانتیمتر است و در عرض آن شکافی تعبیه شده که احتمالا وسیله‌ای شبیه گوش پاک کن بل نوعی سنجاق در آن جاسازی شده که چاقوی مزبور را می توان به عنوان اولین و قدیمی ترین سند موثق به دست آمده در خصوص صنعت چاقو سازی زنجان نام برد.

مهدی محمدی چاقوساز زنجانی در گفت‌وگو با خبرنگار موج رسا با اشاره به مشکلات صنعت چاقو در استان زنجان اظهار کرد: قیمت بالای مواد اولیه مشکل اصلی چاقو سازان است.

وی تصریح کرد: تقریبا از ۱۳ سالگی به چاقو سازی مشغول هستند مشغول هستم و با این هنر که در ایران و جهان به نام زنجان شهرت داردعجین هستم.

این چاقو ساز زنجانی با بیان اینکه صنایع دستی و چاقو سازی در استان زنجان بسیار مهجور واقع شده و حمایت کننده از آن وجود ندارد خاطر نشان کرد: در طول ۲۵ سال فعالیت در این حوزه تنها بسیج سازندگی یک تسهیلات کارآفرینی به من کمک کرده است و هیچ ارگانی مشکل بیمه ما را حل نمی‌کند.

وی بیان کرد: مشکل عمده تولیدکنندگان قیمت بالای مواد اولیه که باعث می‌شود قیمت تمام شده کالا افزایش یابد به علاوه ورود چاقوهای چینی نیز موجب شده تا این صنعت دچار بحران و با مشکلاتی خاص مواجه شود.

محمدی افزود: اکنون برای ۵ نفر به طور مستقیم و سه نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی ایجاد کردم به کشورهای ترکیه و آذربایجان هم صادر می‌کنیم.

وی بیان کرد: عمده فروش و چاقو‌های زنجان در شهرهای شیراز، تبریز، مشهد و اهواز صورت می‌گیرد که به لحاظ وجود تقاضا در شرایط بسیار مناسبی قرار دارد.

این فعال صنفی در ادامه با اشاره به کیفیت چاقو‌های تولید شده در سطح استان زنجان ابراز کرد: با توجه به کیفیت بالای این محصول شاهد استقبال شهروندان شهرهای مختلف از چاقوی زنجان هستیم.

وی فعالیت چاقوسازان زنجان را مناسب ارزیابی کرد گفت: سال ۹۵ قانون مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص سلاح سرد حمل آن بدون در نظر گرفتن این مهم که این در بعضی از شهرهای کشور به ویژه در زنجان که قطب اصلی تولید چاقو بوده باعث کاهش شدید تقاضا و دلسردی تولید کنندگان این صنف شد.

محمدی بیان کرد: در حال حاضر ۳۰ درصد ظرفیت کارگاه‌ها و صنعتگران تولیدی این صنف مشغول به فعالیت هستند که در صورت حمایت‌های واقعی از تولید بازاریابی فروش و صادرات این صنعت اشتغالزایی قابل توجهی در استان به همراه می‌آورد به ارمغان می‌آورد.

همچنین الناز خدایی معاون صنایع دستی میراث فرهنگی استان زنجان در خصوص مشکلات چاقو سازان اظهار کرد: ورق استیل که در صنعت چاقو استفاده می شود به سختی در بازار یافت می شود.

وی با اشاره به اینکه توزیع کننده مواد اولیه از وضعیت نوسانات بازار ارز سوء استفاده می‌کنند و به بهانه این نوسانات از ارائه مواد اولیه به صنعت گران خودداری می کنند بیان کرد: روند افزایش نرخ ارز در همه بخش های اقتصاد داخلی تاثیر گذاشته و این تاثیر تنها به منحصر به صنعت چاقو نیست.

وی عنوان کرد: اگر مشکل نوسانات ارزی حل نشود این مشکل صنعت مس، چاقو و بخش اقتصادی سایر حوزه ها را تحت شعاع قرار می دهد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۷۰۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم

سیاست شکست خورده ممنوعیت واردات پوشاک، نه تنها ایران را به بستری مناسب برای قاچاقچیان این کالا تبدیل کرده است؛ بلکه طبق جدیدترین اظهارنظر فعالان صنعت پوشاک، ایران تبدیل به مرکز کالا‌های استوک منطقه شده است.
 
به گزارش اکو ایران؛ با تشدید تحریم‌های ایران در اوایل سال ۱۳۹۷ دولت واردات پوشاک را همچون بسیاری از اقلام وارداتی دیگر ممنوع کرد. بدین ترتیب واردات رسمی به نفع قاچاق کنار کشید. موضوعی که همواره مورد نقد فعالان صنعت نساجی و پوشاک بود.
 
اخیرا نمایندگان بخش‌خصوصی در اتاق بازرگانی تهران به چالش‌های صنعت نساجی و پوشاک پرداختند. طبق اظهارات فعالان این صنعت، موضوع تخصیص و بازگشت ارز صادراتی، قاچاق به‌ویژه قاچاق پوشاک استوک از جمله مهمترین چالش‌های این روز‌های آنهاست.
 
هرویک یاریجانیان، رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران گفت: با وجود گذشت یک ماه از سال جدید، هنوز همه صنایع درگیر بلاتکلیفی هستند. ما نمی‌دانیم قیمت ارز در روز‌ها و ماه‌های آتی چه روندی را طی خواهد کرد و این یعنی نمی‌توانیم برای ورود به بازار‌های بین‌المللی و فعالیت در آن برنامه‌ریزی داشته باشیم. بی‌ثباتی طی سال‌های اخیر باعث شده است که ما متاسفانه از تمام بازار‌های بین‌المللی دور بمانیم.
 
مهدی پورقاضی، عضو سابق هیات نمایندگان اتاق تهران نیز گفت: آنچه صنایع را رنج می‌دهد، این است که سیاست‌های پولی و بانکی و ارزی است که بانک مرکزی و دولت به کار می‌گیرند همان سیاست‌هایی است که سال‌ها به کار برده شده و نتایجش هم معلوم است. برای مثال اصرار دارند که نرخ دستوری پایینی برای ارز اعلام کنند و از این طریق به افراد و گروه‌های خاص ارز ارزان بدهند.
 
امین مقدم، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران به مشکلات موجود در حوزه نقل‌وانتقال پول، مبادلات ارزی و بازگشت ارز صادراتی سخن گفت و خواستار رفع آن‌ها شد.
 
طبق گزارش اتاق بازرگانی تهران، تراز صنعت نساجی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل از آن ۳ برابر منفی شده در حالی که حدود ۸۰درصد کالا‌های ما در کشور در حال تولید است.
 
مسعود شاه‌بختی، بازرس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک گفت: جهش تولید در صنعت نساجی و به طور کلی دیگر صنایع اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه سیاست‌های بانکی ما اصلاح شود. در حال حاضر بسیاری از کشور‌ها از ما تقاضای کالا دارند، اما همکاران ما در این صنعت به دلیل تحریم‌های بانکی و مشکلات ارزی قادر به صادرات کالا نیستند.
 
سعید جلالی قدیری، دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات صنایع نساجی و پوشاک ایران در این نشست با نقد از وضع موجود گفت: مساله اول ما تخصیص ارز و مساله دیگر قاچاق است. در مورد تخصیص ارز شفافیت وجود ندارد و همه اعم از صراف و ترخیص‌کار از رانت‌های موجود استفاده می‌کنند.
 
او افزود: در مورد قاچاق هم با وجود ممنوعیت واردات پوشاک که ما مخالف آن هستیم؛ ما اکنون مرکز توزیع کالای استوک در منطقه شده‌ایم. پنج سال است تلاش می‌کنیم بگوییم قاچاق بد است. ما نباید واردات را ممنوع کنیم و ممنوعیت واردات مشکلی از ما حل نخواهد کرد. قدیری تاکید کرد: ما در صادرات پوشاک و نساجی مزیت داریم؛ اما اینکه با چه مدلی جلو برویم مهم است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری صادر شد+ سند
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری با عمر کمتر از پنج سال صادر شد
  • صدور مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری دست دوم
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری صادر شد
  • صنعت نوشت‌افزار ایران در بازار جهانی کجا ایستاده است؟
  • مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • وزیر صنعت: برای تولید اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم